Helyi közélet

2013.01.06. 11:12

Szolnoki TRV Zrt.: 16 milliárdos vízszolgáltatás-fejlesztés Szabolcsban

Nyíregyháza, 2013. január 6., vasárnap (MTI) - Több mint 16 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szolnoki Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. január 6., vasárnap (MTI) - Több mint 16 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szolnoki Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Hajdú Gábor elmondta: a térségben folyamatban, illetve előkészítés alatt van egy 4,7 milliárd forint értékű ivóvíz-javító-, valamint egy 11,6 milliárdos szennyvíz-elvezetési- és tisztítási program megvalósítása.

Az ivóvíz-javító program hat pályázati támogatással 50 szabolcsi települést érint, míg a szennyvíz-hálózati 16 településen valósul meg, szintén hat támogatott pályázat eredményeként.

A vezérigazgató tájékoztatott arról is, hogy a szolnoki központtal működő TRV Zrt. január elsejétől új szervezeti egységeket hozott létre Szabolcsban a megnövekedett feladatai ellátására.

A megyében új üzemmérnökség kezdte meg tevékenységét Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Vásárosnaményban és Záhonyban. Az eddigi megyei üzemigazgatóság pedig Záhonyból Mátészalkára tette át a székhelyét.

A TRV Zrt. 2013-tól Szabolcsban már 135 település mintegy 200 ezer lakosának nyújt vízszolgáltatást.

Hajdú Gábor elmondta: a múlt évi víziközmű-integráció eredményeként a cég Szabolcs-Szatmár-Bereg mellett Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves és Csongrád megyében növelhette működési területét. Összesen 197 településen vették át a vízszolgáltatási feladatok ellátását, így az öt megyében már mintegy 480-500 lakos ellátásáról gondoskodnak.

A települési vízi közművek átvételével 603 dolgozó került át a TRV Zrt. állományába, és a cég az alkalmazási jogfolytonosság mellett azt is vállalta, hogy az érintetteket két évig biztosan foglalkoztatja, garantáltan munkát ad számukra - tette hozzá a vezérigazgató.

A szolnoki Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. múlt évi árbevétele 2,1 milliárd forint volt. Az idén az integráció által bővült tevékenység alapján a tavalyi összeg több mint háromszorosa lehet, 7,2 milliárd forintra számítanak.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában