Helyi közélet

2013.03.19. 12:13

Nagyhalászban tönkrement a hús, a zöldség

Nagyhalász - Csütörtökön egy óra körül ment el az áram Nagyhalászban, ahol ma délelőttre a háztartások 60 százalékát kapcsolták vissza a szolgáltatásba, ám még így is több százan vannak áram nélkül.

Nagyhalász - Csütörtökön egy óra körül ment el az áram Nagyhalászban, ahol ma délelőttre a háztartások 60 százalékát kapcsolták vissza a szolgáltatásba, ám még így is több százan vannak áram nélkül. Orosz Károly, a város polgármestere lapunknak azt mondta, nem kaptak annyi aggregátort, amennyire szükségük lett volna, így a fagyasztóládák nagy része leolvadt, az azokban tárolt hús és zöldség pedig megromlott, nagy kárt okozva ezzel a családoknak.

– A település több közintézményét is megnyitottuk, így aki nem tud fűteni, nap közben és akár éjszaka is meleg helyen lehet – mondta a polgármester, aki tudja, hogy a szolgáltató dolgozóinak embertelen körülmények között kell megoldaniuk a helyreállítást, de szerinte ha már akkor elkezdték volna a munkákat, amikor nem volt ennyire átázva a föld, könnyebben és gyorsabban haladhattak volna.

– Bízom benne, hogy az E.ON gesztussal fog élni és valamilyen formában segíti majd azon fogyasztóit, akik a szolgáltatás hiánya miatt kárt szenvedtek – tette hozzá a polgármester, aki nem tudta megmondani, mikor lesz minden háztartásban újra áram. – A hivatalban bennünket keresnek az emberek és tőlünk várnak tájékoztatást, de csak azt tudjuk nekik mindani, amit mi a szolgáltatótól reggelente válaszképpen kapunk: estére.

Ezek is érdekelhetik