Helyi közélet

2013.03.14. 14:29

Vasúti sínen ragadt a terepjáró Tiszabezdéden

 Tiszabezdéd - Egy olvasónk jelezte, hogy csütörtök hajnalban két órán keresztül szünetelt a vasúti forgalom Tuzsér és Tiszabezdéd között egy közlekedési esemény miatt.

 Tiszabezdéd - Egy olvasónk jelezte, hogy csütörtök hajnalban két órán keresztül szünetelt a vasúti forgalom Tuzsér és Tiszabezdéd között egy közlekedési esemény miatt.

Részlet a levélből: Tiszabezdéd és Tuzsér között azért késtek a vonatok, mert a NAV a sínekre hajtott egy autóval. Ezt a tűzoltók 2 órás műszaki mentés után tudták leemelni a sínekről. Vajon a vasút tett-e feljelentést a NAV ellen?

Megkérdeztük a Katasztrófavédelem megyei szóvivőjét az esetről. Takács Judit tű. hadnagy elmondta: csütörtök hajnalban kevéssel 5 óra előtt kaptak riasztást Tiszabezdéd vasútállomásról, ahol egy terepjáró kereke szorult a sínek és a peron közé. Előbb kézi erővel próbálták a járművet kiszabadítani, majd egy speciális párnával emelték fel, és egy vízszállító jármű levontatta az autót. A beavatkozás 5 óra 30 perc előtt véget ért.

A rendőrségtől érdeklődtünk az eset körülményeiről. Berki Bianka r. őrmester sajtószóvivő-helyettes a következő választ adta: Tiszabezdéd állomás környékén közlekedett egy mikrobusz, amikor eddig tisztázatlan okból eredően fordulás közben rácsúszott a vasúti sínre. Személyi sérülés nem történt.

Az olvasó kérdésére adható válaszok közül a NAV ellen a vasút aligha tett feljelentést, mert a közlekedési cselekmény ügyében a rendőrség jár el. A vasúti közlekedés kimaradásának hosszáról nincs információ, a műszaki mentést fél óra alatt befejezték, de elképzelhető, hogy a vizsgálat miatt nem indult tovább a szerelvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában