Helyi közélet

2013.04.09. 10:21

Jubilált a Petőfi-hét és az Öregdiák Találkozó

Fehérgyarmat -  „Tied vagyok, tied, hazám!/E szív, e lélek;/Kit szeretnék, ha tégedet/Nem szeretnélek?” (Petőfi: Honfidal). Ezzel a versidézettel kezdődött a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola idei meghívójának nyitó oldala, hiszen a hagyományoknak megfelelően megrendezték az intézményben a Petőfi-hetet és az Öregdiák Találkozót.

Fehérgyarmat -  „Tied vagyok, tied, hazám!/E szív, e lélek;/Kit szeretnék, ha tégedet/Nem szeretnélek?” (Petőfi: Honfidal). Ezzel a versidézettel kezdődött a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola idei meghívójának nyitó oldala, hiszen a hagyományoknak megfelelően megrendezték az intézményben a Petőfi-hetet és az Öregdiák Találkozót. Az egykori híres forradalmár költőről elnevezett heteket harmincadjára rendezték meg a városi középiskolában. Úgyszintén kerek számhoz érkezett a XV. Öregdiák Találkozó is, amelyre ebben az évben az 1963-ban, 1973-ban és 1983-ban végzetteket várták vissza a szervezők.

– Izgultunk, hogy hányan jelennek meg a találkozón, mivel egy ilyen rendezvény minősége nagyban függ a résztvevők létszámától is. Borzasztóan örültünk annak, hogy az előzetesen jelentkezők közel 90 %-a eljött az eseményre. A találkozót megelőző Petőfi-hetek ugyancsak eredményesen teltek: számos versenyen, vetélkedőn, sportmegmérettetésen mérhették össze tudásukat tanulóink. 2013-ban először rendeztük meg a „mi Petőfink” elnevezésű összejövetelünket, melyre az általános iskolai hetedik, nyolcadik osztályos diákok látogattak el iskolánkba, és nagy örömünkre 11 környékbeli elemi iskola 14 csapata vetélkedett nagyon jó hangulatban, tehát a korábbi évekhez képest idén egy új elemmel bővült a programrepertoárunk. – újságolta Macsi Gyula intézményvezető. Az Öregdiák Találkozón Miski Sándor nyugdíjas pedagógus kapta meg a tanárok Petőfi-díját, a hajdani testnevelő tanár éppen az osztálytalálkozó napján ünnepelte 62. születésnapját.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában