Helyi közélet

2013.04.09. 10:14

Segít a kormány a sírok helyreállításában

Csenger - Milliós nagyságrendű a rongálás mértéke a csengeri temetőben.

Csenger - Milliós nagyságrendű a rongálás mértéke a csengeri temetőben.Több mint száz sírt rongáltak meg a csengeri köztemetőben az elmúlt héten. A sírok betonelemei a földre estek és összetörtek, egy részüket valószínűleg fel sem lehet majd újítani. Az anyagi kár felmérése folyamatban van, a becslések szerint elérheti a 10 millió forintos nagyságrendet is. A város képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén 3 millió forintos segélyalapot hozott létre, amelyből a helyreállítást finanszíroznák, a hozzátartozókat segítenék. Az önkormányzat ezen felül várja minden segíteni akaró ember, valamint az egyházak segítségét is. Dr. Apáti István országgyűlési képviselő napirend előtti felszólalásában jelezte a probléma súlyosságát.

Dr. Kontrát Károly államtitkár közölte, hogy a kormány kész a segítségnyújtásra. Az előzetes szakértői véleményeket figyelembe véve a kár jelentős, szükség van minden támogatásra – közölte dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában