Helyi közélet

2013.05.26. 13:11

Fontosnak tartják egészségüket a géberjéniek

Géberjén - Egészségnapot rendeztek a település művelődési házában és udvarán a helyi önkormányzat munkatársai.

Géberjén - Egészségnapot rendeztek a település művelődési házában és udvarán a helyi önkormányzat munkatársai. – Egy projekt keretein belül komplex egészségévet tarthatnak Géberjénben – mondta dr. Oláh Csaba, aki az ominózus egészségprojekt szakmai vezetőjeként fontosnak tartja a betegségekben a megelőzés szerepét. – Egészségtudatos programot valósítunk meg egy esztendőn keresztül Géberjén. Unió által finanszírozott pályázatról van szó, amelynek az a célja, hogy a településen lakók számos olyan tevékenységben, programban vehessenek részt, amiben az egészséges életmódra, étkezésre, mozgásban gazdag életre fokozottabb hangsúlyt fektetünk.

A program első állomásán egy komplex szűrővizsgálatot csináltunk, aztán legutóbb egészségnapon vehettek részt a községbeliek, ahol különböző szűrővizsgálatokon estek át. Sportvetélkedőkben (foci, lábtenisz, darts, tollaslabda) és más programokban (újraélesztési tanfolyam, főzőverseny, jóga, thai qi, aerobic) ugyancsak sokan kipróbálhatták magukat. Mindemellett gyümölcssarkot, valamint egészséges étel-ital-, vitamin- és gyógyászati segédeszköz-kiállítást is rendeztünk az érdeklődőknek.

A helyi kezdeményezés még 9 hónapon keresztül, programok sokaságával folytatódik. Máténé Vincze Andrea polgármester hozzátette: – A következő hónapban egy biciklitúrára készülünk, júliusban pedig 3 napos egészségnapot rendezünk az előző helyszínen, ahová még több embert várunk majd szeretettel.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában