Helyi közélet

2013.05.16. 09:14

Harmadik helyezés a katasztrófavédelmi versenyen

Fehérgyarmat - Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt rendeztek április közepén Vásárosnaményban, melyre benevezett a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium csapata is.

Fehérgyarmat - Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt rendeztek április közepén Vásárosnaményban, melyre benevezett a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium csapata is. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén rendezett megmérettetésen 6 csapat versengett 4-4 fővel. Iskolánkat Balogh Dávid, Szaniszló Szabolcs, Farkas Gyula 9.b és László Roland 9.k osztályos tanulók képviselték Káplárné Péter Melinda tanárnő felügyelete alatt. A versenyen különféle elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldania a diákoknak. Katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és elsősegély nyújtási tesztek mellett volt nyúlgátépítési feladat, mocsárjárás, veszélyt jelző táblák felismerése és puttonyfecskendővel célba lövés is. A szakmai állomásokon az együttműködő szervek képviselői előtt adhattak számot tudásukról a csapattagok.

A versenyen iskolánk csapata a III. helyezést ért el, melyhez gratulálunk a résztvevő tanulóknak és felkészítő tanáruknak!

Márton József

iskolatitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában