Helyi közélet

2013.05.25. 13:53

Honvédelmi nap Ajakon

Ajak - Május 23-án a Honvédsuli az ajaki Tamási Áron Általános Iskola tanulóinak emlékezetes Honvédelmi napot szervezett.

Ajak - Május 23-án a Honvédsuli az ajaki Tamási Áron Általános Iskola tanulóinak emlékezetes Honvédelmi napot szervezett.

Ezen a rendezvényen három fontos napot ünnepeltünk egyszerre: május 21. A Magyar Honvédelem Napja (1849. május 21. Budavár visszafoglalása), május utolsó vasárnapja, azaz A Hősök Napja, és nem utolsó sorban a Gyermeknapot. A Honvédsuli rövid történelmi áttekintéssel, látványos alaki valamint katonai önvédelmi bemutatóval emlékezett meg amit a szakkör első és második évfolyamos kadétjai mutattak be. A gyermekek részt vettek a különböző programokon, így a gyermeknapi játékokon, a 12 ellenőrző pontból álló járőrversenyen, military arcfestésen, katonai felszerelések felpróbálásában, és a Sz-Sz-B Megyei Rendőr Főkapitányág (Jonatán akciócsoport) jóvoltából megvalósult technikai bemutatón, amit nekik ezúton is köszönünk.

- Honvédsuli -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában