Helyi közélet

2013.06.30. 15:24

Védőszentjükre emlékeztek a határőrök

Nyírbátor, Erdőbénye - A Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület szervezésében I.Lászlóra, a Határőrség védőszentjére emlékeztek a nyugállományú és a Rendőrség kötelékében ma is szolgálatot teljesítő volt határőrök.

Nyírbátor, Erdőbénye - A Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület szervezésében I.Lászlóra, a Határőrség védőszentjére emlékeztek a nyugállományú és a Rendőrség kötelékében ma is szolgálatot teljesítő volt határőrök. Janovics János egyesületi elnök ünnepi beszédében azt a sajátságos identitást és érzelemvilágot emelte ki, mely ma is összekapcsol minden volt határőrt. Az egyesület által az elhunyt határőrök emlékére állított kopjafánál koszorút helyezett el Nyírbátor város önkormányzata nevében Balla Jánosné polgármester asszony. Koszorúval tisztelegtek a nyírbátori rendőrkapitányság, valamint a kölcsei, csengeri és nyírbátori határrendészeti kirendeltségek vezetői vagy helyettesei. Elhelyezték a megemlékezés koszorúit a határőr nyugdíjas egyesület és a testvér erdőbényei nyugdíjas klub delegáltjai. A nap további részében a házigazda határőr egyesület viszonozta az erdőbényeieknek azt a szívélyes és szeretetteljes vendéglátását, amellyel május végén kitüntették őket. Közösen megtekintettük a csúcstechnológiára épülő szerszámgép-gyártás folyamatát az MSK-ban, majd magunkba szívtuk Nyírbátor régmúltjának levegőjét a várostörténeti sétányon végighaladva. Pásztorbotot adományoztunk elnökünknek, szimbolikusan jelezve, hogy továbbra is a gondoskodó gazda szerepének betöltését várjuk tőle. Főpróbaként bemutatkozott a nemrég alakult férfi kórusunk, készülve az encsencsi falunap keretében sorra kerülő "Katona-nóta fesztivál"-ra. Az egyéni dalos produkciók után sötétedésig nótáztunk és roptuk a táncot, majd a viszontlátás mellett kölcsönösen elköteleződve útjukra engedtük kedves vendégeinket. A másnap megrendezett fesztiválon nagy közönségtapsot kapott kórusunk, igazolva, hogy jó főpróba után is lehet sikeres az előadás.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában