Helyi közélet

2013.08.30. 15:39

Országos mintaprogram Vásárosnaményban és Kemecsén

Vásárosnamény, Kemecse- „Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért értékteremtő közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel.”

Vásárosnamény, Kemecse- „Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért értékteremtő közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel.”

Vásárosnamény és Kemecse is csatlakozott a „Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért értékteremtő közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel” programhoz. Korábban Kisvárda cselekedett hasonlóképpen, így Szabolcs-Szatmár-Bereg egyre markánsabban érintett az országossá bővülő mintaprogramban.

– Délelőtt Vásárosnaményban, délután Kemecsén jártam, és érdemes volt a pénteket a megyében töltenem, hiszen hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam – jelentette ki

Jeneiné dr. Rubovszky Csilla idősügyi miniszteri biztos. – Az V. kerületben vagyok alpolgármester, ott, ahol a fővárosban a legmagasabb a 80 év felettiek száma (a lakosság 9 százaléka). Önkéntességre épült szociális hálót alakítottunk, ami nagyon jól bevált, és egyre több önkormányzat csatlakozik az immár országos közfoglalkoztatási mintaprogramhoz, jelenleg 40-nél tartunk. Vásárosnaményban 6, Kemecsén 4 közfoglalkoztatott dolgozik május 31-ig ezen a területen. Hazai viszonylatban 420 millió forint áll rendelkezésre, ami igény szerint növelhető.

A kemecsei Répásy Mihály Szociális Szolgáltató Központ nappali ellátó részlegénél Lipők Sándor polgármester megjegyezte:

– Mi eddig kiemelten kezeltük az idősügyet társulásos formában. Ezzel a lehetőséggel négy fiatal jut értelmes munkához, közel kétszáz nyolcvan évnél idősebb lakos komfortérzetét növelhetik.

– Nemrég végeztem az egészségügyi főiskolán, a tanulmányaim után a hasznomra válhat a gyakorlati tapasztalatszerzés – állapította meg Jávor Zsófia, aki egyike a négy kemecsei közfoglalkoztatottnak az országos idősügyi mintaprogramban.

KM–LTL

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában