Helyi közélet

2013.10.02. 18:25

Tudnak és akarnak is tenni a településen élőkért

Tiszabercel – <em>Az értékét tekintve nem túl nagy a most átadott beruházás, de az üzenete felbecsülhetetlen: azt jelzi, hogy Tiszabercelen megbecsülik az időseket, képesek és akarnak is gondoskodni a településen élőkről</em> – mondta Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára szerda délután a Tisza-menti településen.

Tiszabercel – Az értékét tekintve nem túl nagy a most átadott beruházás, de az üzenete felbecsülhetetlen: azt jelzi, hogy Tiszabercelen megbecsülik az időseket, képesek és akarnak is gondoskodni a településen élőkről – mondta Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára szerda délután a Tisza-menti településen. Látogatása apropóját az adta, hogy új szárnnyal gazdagodott a Szociális Alapszolgáltatási Központ, a 27 millió forintból megvalósult beruházás során felújították a régi épületet, 6 millió forintból pedig modernizálták a konyhát – az Idősek Háza a jövőben a helyi civil egyesületek rendezvényeinek is helyet adhat.

Az ünnepélyes átadáson Szántó Zsolt, Tiszabercel polgármestere azt mondta, a település életében komoly mérföldkő az épület bővítése és felújítása, mint ahogy 12 gépből álló, 7,5 millió forintból nemrégiben megvalósult számítógépes rendszer kiépítése is. A polgármester azt mondta, ez nem jelenti azt, hogy meg lehet állni: a tervek között szerepel a ravatalozó, az orvosi rendelő és a közös hivatal felújítása, valamint az óvoda tetőszerkezetének cseréje is.

Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az adatok azt mutatják, ez egy nehéz sorsú térség, ahol az országos átlagnál rosszabb a szociális helyzet és a munkanélküliségi ráta, a nyugdíjak összege 10–15 százalékkal kisebb az átlagosnál. Ezért mindent meg kell tenni azért, hogy az itt élők helyzetén javítsanak, ez a beruházás pedig éppen ezt a célt szolgálja.

Dr. Karakó László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a megújult épület egyrészt kiváló példája annak, hogy összefogással minden probléma megoldható, másrészt azt mutatja: Magyarországon nincsenek másodrendű térségek, másodrendű állampolgárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában