Helyi közélet

2013.11.13. 20:09

Szociális munka napja Nyírbátorban – „Értékeljük azokat, akik másokért dolgoznak!”

Nyírbátor - A hátrányos helyzetű megyékben és kistérségekben még inkább kincset érnek a szociális szférában dolgozók! – hangsúlyozta dr. Simon Miklós, a a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

Nyírbátor - A hátrányos helyzetű megyékben és kistérségekben még inkább kincset érnek a szociális szférában dolgozók! – hangsúlyozta dr. Simon Miklós, a a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett elismerések átadásával egybekötött programot a szociális munka napja alkalmából szerdán a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás. Dr. Simon Miklós elnök a bátori kulturális központ tükörtermében elmondta: a hátrányos helyzetű kistérségben az átlagosnál is nagyobb teher nehezedik a szociális és gyermekvédelmi szférában dolgozók vállára, akik ennek ellenére lelkiismeretesen, példás hivatástudattal végzik a munkájukat.

– Fontos, hogy – hasonlóan a pedagógusokhoz és az egészségügyben dolgozókhoz – az ő teljesítményüket is elismerjük és értékeljük ma, illetve az év minden napján – fogalmazott az elnök, aki optimizmusának adott hangot a Lépést tartunk komplex felzárkóztató és fejlesztő program és a foglalkoztatás terén elért sikerek fényében.

Felújítás, bérfejlesztés

Soltész Miklós Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár az emléklapok átadását megelőzően rámutatott: a segélyezési rendszer átalakításával, a Start programmal, a foglalkoztatáspolitikai reformokkal, az Új Széchenyi Terv pályázati forrásai révén, a rászorulóknak nyújtott üdülési támogatási rendszerrel és jó néhány „háttérben zajló nagy küzdelem árán” a kormány sokat tett a segítők és a segítségre szorulók érdekében.

– A családi adókedvezmény kiszélesítése, a rezsicsökkentések, a nevelőszülők és betegápolók megbecsülése mellett jelentős figyelmet és forrásokat szánunk a jövőben a gyermekvédelmi és szociális intézmények felújítására, óvodákra, bölcsődékre és – az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében – a szociális ágazatban dolgozók bérfejlesztésére is. Érdemes figyelni a pályázati lehetőségeket, mert 2014 és 2020 között ez lehet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagy esélye! – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában