Helyi közélet

2013.11.18. 11:08

Újra Székelyföldön

Nyírbátor - Az idén újra Székelyföldön töltöttek négy hetet a nyírbátori Bethlen középiskola tanulói és két kísérő tanára. Sok élménnyel és gazdag szakmai tudással tértek haza a fiatalok.

Nyírbátor - Az idén újra Székelyföldön töltöttek négy hetet a nyírbátori Bethlen középiskola tanulói és két kísérő tanára. Sok élménnyel és gazdag szakmai tudással tértek haza a fiatalok.A Tempus Közalapítvány Leonardo mobilitási programja nyújtotta pályázati lehetőséggel élve az elnyert összegből a résztvevők utazására, ellátására és Székelyföld bebarangolására is futotta.

A diákok az alapok elsajátítása után már önállóan faragtak kopjafát, sulykot, házszámot, utcanévtáblát, a nagymamának házi áldást és még rengeteg szép tárgyat, amit emlékként hoztak haza a szülőknek, rokonoknak és barátoknak.

A tábor utolsó hetében közösen készítettek egy faragott pulpitust, amit az iskolai ünnepségeken használnak, és ami az év többi napján az iskola bejáratánál hirdeti a diákok kézügyességét, a tábor hasznosságát és eredményességét. A munka után jutott idő kirándulásokra és Székelyföld felderítésére is, így jártunk Segesváron, Szovátán, Parajdon, az ezeréves határnál, Gyimesbükkön és a világhírű búcsújáró helyen, Csíksomlyón is, de nem maradt ki a Békás-szoros sem. Mindezek csúcspontja a Madarasi Hargita után a Fogarasi -havasok volt.

A négy hét elteltével rengeteg élménnyel és szakmai tudással tértek haza a fiatalok, ami a majdani munkába állásuk során nagy előnyt jelenthet majd számukra. Reméljük, az elkövetkezendő években is tovább tudja folytatni ezt a sikeres és hasznos szakmai programot az iskola!

Rézműves Arnold,

Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium, Nyírbátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában