Helyi közélet

2013.11.06. 08:39

Vádemelési javaslat emberölés miatt

Tiszadob - A rendőrség vádemelési javaslatot tett egy 71 éves férfi ellen, aki saját tiszadobi háza udvarán egy ismerősét halálra verte, majd holttestét elásta a disznóólban.

Tiszadob - A rendőrség vádemelési javaslatot tett egy 71 éves férfi ellen, aki saját tiszadobi háza udvarán egy ismerősét halálra verte, majd holttestét elásta a disznóólban.

A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást L. Bertalan 71 éves tiszadobi lakos ellen. A rendőrség ügyeletére 2012. október 10-én érkezett bejelentést, hogy egy tiszadobi lakóház udvarában egy emberi holttestet találtak.

A rendőrség megkezdte az adatgyűjtést és kiderült, hogy az elhalt egy környéken lakó 49 éves férfi, akinek halálát bántalmazás okozta. A nyomozás adatai szerint a sértett 2013. október 5-én meglátogatta a tanyáján egyedül élő L. Bertalant, aki olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt sérüléseibe. A megalapozott gyanú szerint L. Bertalan hogy a tettét leplezze, a férfi holttestét a háza mögötti disznóólban elásta.

A rendőrség a 71 éves férfit bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A rendőrök a helyszíni szemle alatt a férfi házában egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak valamint kiderült, hogy a tanyáját vezeték hálózattal vette körbe, amit bármikor áram alá tudott helyezni.

A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya az L. Bertalan ellen emberölés bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefolytatott nyomozást 2013. november 5-én befejezte és vádemelési javaslattal megküldte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik