Helyi közélet

2014.01.31. 07:52

Lenne, akinek megérné morfint gyártani?

Tiszavasvári - Érdekes fotót tett közzé valaki a legnépszerűbb közösségi portálon – tájékoztatta lapunkat a Keletpress Hírügynökség.

Tiszavasvári - Érdekes fotót tett közzé valaki a legnépszerűbb közösségi portálon – tájékoztatta lapunkat a Keletpress Hírügynökség. A fotón egy hivatalos levélben az látszik, hogy valaki(k) – a Borsod- Abaúj Zemplén megyei közgyűlés elnökére hivatkozva – január 10-én levelet írt(ak) az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalhoz, amelyben kinyilvánítják, hogy át kívánják venni a Tiszavasváriban jól működő morfin alapagyag gyártását és annak koncessziós jogát.

A levélben arra is kitérnek, hogy konkrét tervekkel és pontos költségvetéssel képesek megvalósítani a modern beruházást Ónod községben. Mint ismert, a hazai ipari mák legnagyobb hazai felvásárlója, a tiszavasvári Alkaloida Gyár januárban váratlanul bejelentette, hogy be kívánja fejezni a hazai morfinhatóanyag-gyártást. A Tiszavasváriban élőknek dezsavüje lehet, hiszen a néhány évvel ezelőtt egy szikszói érdekeltségű cég már meg akarta szerezni a gyár koncessziós jogait, és egy új üzemet akart létrehozni, de ez végül nem valósult meg.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában