Helyi közélet

2014.02.12. 13:16

Nagy eseményre készül az ifjú pár

Mátészalka - Az idén hetedik alkalommal ünnepeljük hazánkban a Házasság hetét. A több mint huszonegy országban zajló mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek.

Mátészalka - Az idén hetedik alkalommal ünnepeljük hazánkban a Házasság hetét. A több mint huszonegy országban zajló mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek. Az M1 csatorna Család-barát című műsora is csatlakozott a fontos eseményhez. A műsor készítői február 9-14. között olyan népszerű házaspárokat hívtak vendégnek, akik elmondják, mi a jó házasság titka. A pénteki adásban, a hét megkoronázásaként egy ifjú pár fogadalmát és házasságkötését közvetítik élőben a Család-barát stúdióból, a nagy eseménynek pedig megyei kötődése is van.

Zsuzsi és Attila szerelmi története egy évvel ezelőtt kezdődött. A mátészalkai születésű vőlegény nagyon vágyott arra, hogy egy különleges helyen, nem szokványos módon mondják ki párjával a boldogító igent, a magazin bizonyára mindkettőjük számára emlékezetessé teszi ezt a napot: február 14-én, Valentin napján, élő adásban, ország-világ előtt esküdhetnek majd örök hűséget egymásnak.

– Számomra fontos a házasság – mondta lapunknak Attila. – A szüleimtől meghatározó útravalót kaptam, hiszen az idén ünneplik a 39. házassági évfordulójukat. Mindig arra vágytam, hogy egy olyan nővel köthessem össze az életemet, akivel jóban-rosszban egymás társai lehetünk, aki hasonló gondolkodású, és aki ugyanazokat az értékeket képviseli, mint én. Édesanyámnál és édesapámnál is ezt láthattam és láthatom a mai napig. Manapság ritka a jó házasság, de bízom abban, hogy kellő törődéssel, kedvességgel és odafigyeléssel ezt a köteléket lehet erősíteni. Éppen egy évvel ezelőtt találtam meg azt a társat, akivel úgy érzem, összeköthetem az életemet. Ezzel a rendhagyó, nem szokványos esküvővel is szeretném a tudtára adni, hogy milyen fontos számomra. Remélem, sikerül mindkettőnknek emlékezetessé tenni ezt a szép napot, ezt a nem minden napi eseményt – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában