Helyi közélet

2014.03.25. 07:45

A penész és a show

Éljen a sajtszabadság! Beérett a gondosan előkészített tejfehérje. Hála a webkamerának, konfliktusmentesen okoztak tartós örömet a kukkolók millióinak szerte a világon - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Éljen a sajtszabadság! Beérett a gondosan előkészített tejfehérje. Hála a webkamerának, konfliktusmentesen okoztak tartós örömet a kukkolók millióinak szerte a világon - Ladányi Tóth Lajos jegyzete. Áradt a nyugalom a monitorról: egy angol sajtgyár jóvoltából pillanatonként követhették nyomon az érdeklődők, miként hatalmasodik el a sajton a penész. A mozgalmasság vádja korántsem fenyegette a live show-t, mindazonáltal a látogatottsági mutatók szerint rengeteg fürkésző szempárt vonzott a lassú folyamat idestova hét esztendeje.

A ködös Albionban villámgyorsan elterjedtek az efféle közvetítések. Például festékszáradás tartotta lázban hónapokon át a klikkelőket, akik hetente kiszavazhattak egy kencét, a győztes végül a legjobb színben feltüntetett fal lett. A sajtot és a festéket is 24 órán át lehetett vizslatni, a felgyorsult világban az indulattól és az izgalomtól mentes felület menedéket nyújtott a netezőknek.

Újabban a nagyhalászi gólyák fészkelődnek nyilvánosan: Halász és Hajnal mindennapjaiba lehet belesni magasról. Nagy Károly hat éve ápolja a honlapot, és szemben a sajtos, festékes nihillel, a természetbarát, ismeretterjesztő, tudományos információk uralják a sajátságos fészekrakó-programot. Alapos munkája lehetne akár a halászi gólya veretes logója.

Ezek is érdekelhetik