Helyi közélet

2014.04.04. 13:57

Édességgyár alapkövét tették le Beregsurányban

Beregsurány - Az országhatártól szinte csak pár lépésre épül fel a termelési struktúrában is új szintet jelentő édességgyár megyénkben.

Beregsurány - Az országhatártól szinte csak pár lépésre épül fel a termelési struktúrában is új szintet jelentő édességgyár megyénkben.

A gazdasági szakemberek hosszú ideje vitáznak azon, hogy hazánk gazdaságának mik a sarokkövei. Alapanyagot, félkész terméket, vagy magas feldolgozottságú minőségi terméket tudunk a világpiacnak kínálni. Ebben léphetünk előre a Beregsurányban épülő gyár megnyitása után. A környéken termelhető szilva, dió, barack, felvásárlása után bonbon termékeket állítanak majd elő, ami nem csak jó hírünket viszi a világba, de remélhetően biztos megélhetést ad az itt élőknek.

A Fruitbonbon Kft. ügyvezető igazgatója Varga Attila beszélt a megjelentekhez. Elmondta: a terméket nem most vezetik be a piacra, annak sikeres külföldi bemutatkozása már megtörtént. Ezek után kezdték keresni a termék gyártására legalkalmasabb területet. A szempontok közül többnek is megfelelt a beregi rész. Itt dolgozni akarnak az emberek, a gyümölcstermesztésnek hagyománya van. Az alapot a dió, és az aszalt szilva adja. A világ bármelyik pontján kedvelik ezt a kézzel készült desszertet. Karácsonyra már ott kell legyen az asztalokon az itt gyártott desszert. A jövő évben 25-30 főt foglalkoztat az üzem, és a piac kedvező reakciója után kezdődhet a beruházás második üteme. Abban három gyártósoron más-más termék készül. A teljes kapacitást 100-150 fős dolgozói létszám jelentheti.

Czomba Sándor a foglalkoztatásért felelős államtitkár, és Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője röviden kiegészítették az elhangzottakat, megemlítve, hogy a megye milyen nagyobb beruházásokkal gazdagodott az elmúlt ciklusban. Végül a kapszulába tették a napilapokat, a terveket, az érvényben lévő aprópénzeket, és a lezárt tartályt a mélybe engedték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában