Helyi közélet

2014.05.23. 11:52

Pecásbosszantó balinrablások

Géberjén - Csak a törpeharcsa kapott szerda délután a szemet gyönyörködtető géberjéni Szamos-holtágban.

Géberjén - Csak a törpeharcsa kapott szerda délután a szemet gyönyörködtető géberjéni Szamos-holtágban. A hírek szerint az idén végre megújuló géberjéni híd szomszédságában horgászó két nagyecsedi pecást néhány jókora balin próbálta kibillenteni rendíthetetlen nyugalmából: a sporttársak orra előtt percenként produkáltak bődületes rablásokat, hatalmas burványt vetve a víz felszínén.

- Képtelenség megfogni ezeket a kishal hajkurászókat. Most csak a törpeharcsa jön, de az is kukoricára - elenyednek szóba az idegennel a kicsi, de gyakori fogást választó, így sorsukkal láthatólag már megbékélt pecások, akik inkább a vizet keveslik a mederben.

- Nézze csak! Ott a híd pilléren látszik, egy méternyivel is alacsonyabb a vízszint a szokásostól. Most is nyitva a zsilip, megy a holtág vize az élő Szamosba. Nem tudom, hogy ennek mi az értelme. Ilyenkor a hal, érezve a folyamatos apadást, keresi a mélyedéseket a fenéken, bújik a gödrökbe, nehezebben horgászható. Itt a hídnál mélyebb a víz, még most is lehet vagy két méteres. Hiába van azonban benne mindenféle hal bőséggel, nehéz őket megfogni - teszi hozzá, mintegy magyarázatként a két ecsedi horgász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában