Helyi közélet

2014.06.18. 18:10

Vádemelési javaslat a tiszavasvári trafikrablók ellen

Tiszavasvári - Kerti vécéből került elő a bűncselekménykor viselt ruha.

Tiszavasvári - Kerti vécéből került elő a bűncselekménykor viselt ruha.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást V. Tibor 30 éves és P. Zsolt 19 éves tiszavasvári lakosok ellen. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint P. Zsolt 2014. január 18-án arcát csuklyával eltakarva bement egy tiszavasvári nemzeti dohányboltba, ahol egy késsel fenyegetőzve az alkalmazottól a bevétel átadását követelte. Miután a fiatal eladónő a kasszában lévő készpénzt átadta, az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrök a bejelentést követően megkezdték az adatgyűjtést és az ismeretlen elkövető felkutatását. A nyomozás 2014. január 29-én vezetett eredményre, amikor a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit és annak 30 unokatestvérét gyanúsítottként hallgatták ki. A megalapozott gyanú szerint az idősebb férfi vette rá rokonát a rablásra, a rendőrök a férfi udvarán lévő vécében elrejtve meg is találták az elkövetéskor viselt ruházatot. A rendőrség a két férfit bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte és a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában