Helyi közélet

2014.07.10. 10:39

Folyamatos a fejlődés Nagykállóban

Nagykálló - Akik régen jártak Nagykállóban, meglepődve fogadják mindazokat a változásokat, amelyek szebbé és élhetőbbé varázsolták a települést. Interjú Juhász Zoltánnal, Nagykálló polgármesterével.

Nagykálló - Akik régen jártak Nagykállóban, meglepődve fogadják mindazokat a változásokat, amelyek szebbé és élhetőbbé varázsolták a települést. Interjú Juhász Zoltánnal, Nagykálló polgármesterével.

Az elmúlt években új autóbuszállomással, piaccal és polgármesteri hivatallal gazdagodot a város, azonban még nem teljesen elégedett az egykori megyeszékhely vezetése. Mi mindent szeretnének még fejleszteni, hogy jobb legyen a lakosság komfortérzete?

Juhász Zoltán: Valóban tény, hogy folyamatosan fejlődik Nagykálló, azonban a sok eredmény ellenére vannak még tennivalóink, s az elmúlt két évben is ezeknek a hiányosságoknak a megszűntetésén dolgoztunk. A befejezéséhez közeledik például a biológiai szennyvíztisztító-telep építése, valamint a csapadékvíz elvezetésének kérdése is végleg megoldódott. Bár megújult a Nyíregyházát Nyírbátorral összekötő 4911-es számú út, azonban a városunkon áthaladó szakasza még nem kapott új burkolatot. A nagy forgalmú út felújítása előtt azonban korszerűsíteni szeretnénk a közelében lévő ivóvízhálózatot, épülne még mellett járda és kerékpárút, s majd csak aztán kapná meg a területet a Magyar Közút, hogy új aszfaltréteggel borítsa be az utat. Mindez nem egyszerű feladat, hiszen sok engedélyt kell beszerezni, s a munkálatok összehangolásásra van szükség. Ugyanakkor a forgalmat is jelentősen lassítja a beruházás, ezért kérem, s egyben köszönöm a helybeliek és az átutazók megértését és türelmét.

A város arculatában várható-e még valamilyen változás?

Juhász Zoltán: A polgármesteri hivatalt bővítjük, hiszen az épületben a már működő járási hivatal mellett szeretnénk majd kialakítani egy kormányablakot is. Szerepel továbbá a tervekben az Óbester étterem és a római katolikus templom felújítása. A templom parkját is rendbe tesszük, s bevonjuk a közparkok körébe. A régi járási bíróság épületében lelne új és méltó helyre a városi könyvtár is.

Az új polgármesteri hivatal felépítésével üresen maradt a régi városháza. Az önkormányzatnak milyen tervei vannak azzal az épülettel?

Juhász Zoltán: Fecskeház jelleggel a fiatalok számára szeretnénk tíz lakást kialakítani benne. Elsősorban munkával és diplomával rendelkező, gyermeket nevelő családokra gondoltunk, hogy gyökeret ereszthessenek a városban, ne vágyjanak el más településre. A tervek szerint 2015 tavaszán várható a fecskeház átadása.

A további részletek a Kelet-Magyarország július 10-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában