Helyi közélet

2014.07.23. 11:07

Parkosítás a záhonyi városközpontban

Záhony - A jelenleg uniós támogatással folyó városrehabilitációs programhoz kapcsolódva a helyi önkormányzat saját eszközökkel is igyekszik tovább szépíteni és komfortosítani a település főterének környékét.

Záhony - A jelenleg uniós támogatással folyó városrehabilitációs programhoz kapcsolódva a helyi önkormányzat saját eszközökkel is igyekszik tovább szépíteni és komfortosítani a település főterének környékét.Az uniós pályázatba konzorciumi partnerként bevonásra került a főtéri kisárusház tulajdonosa, a záhonyi Tiszakönyök Coop Zrt. is, így az egyik legforgalmasabb kereskedelmi egység nemcsak korszerűsödött, de küllemében és belsejében is vonzóbbá vált. Az önkormányzat a településközpont korábbi – a városházára, a főtéri parkra és a környező parkolókra, valamint a közeli civilek házára kiterjedő - rekonstrukciója után az áruház környezetét is rendezni kívánta. Ennek érdekében a különböző településrészek kertépítészeti koncepciójának – egymással is összhangban lévő - terveit készítő megyeszékhelyi Mundus Viridis Kft-t bízta meg a kisárusházat övező közterület megújítási terveinek elkészítésével.

A most folyó munkálatok révén sétány és új térburkolatok építésére, igényes közterületi berendezések elhelyezésére, továbbá a zöldfelületek rekonstrukciója keretében növénytelepítésre és gyepesítésre kerül sor. A kivitelezést a legkedvezőbb ajánlatot tevő, záhonyi székhelyű vállalkozás, a Magiszter-S Kft.szakemberei végzik. A 7,2 millió forintos beruházást az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozza.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában