Helyi közélet

2014.07.06. 17:59

Záhonyi látogatók a Béres Zrt-nél

Budapest, Záhony - A napokban a Béres Gyógyszergyár Zrt. fővárosi központjában tettek látogatást a záhonyi önkormányzati képviselő-testület tagjai.

Budapest, Záhony - A napokban a Béres Gyógyszergyár Zrt. fővárosi központjában tettek látogatást a záhonyi önkormányzati képviselő-testület tagjai.

Idén a város egész alakos köztéri szoborral kíván emléket állítani a Záhonyban született nemzetközi hírű tudományos kutatónak és feltalálónak, Dr. Béres Józsefnek. Ennek nyomán nemrégiben a városvezetés invitálására Záhonyba látogatott Ifj. Dr. Béres József, a Béres Zrt. elnöke és Béres Klára kommunikációs igazgató, akik megtekintették a pályázó képzőművészek szoborterveit. Az elmúlt héten a határvárosi képviselők utaztak a fővárosba, a műalkotás elkészítésére felkérést kapott Kalmár Katalin méretarányos agyag modelljének műtermi zsűrizésére. A szakmai véleményezést követően ezúttal Ifj. Dr. Béres József hívta meg a záhonyi küldöttséget a Zrt. budai központjába. Az édesapja örökségét példásan ápoló, címzetes egyetemi tanárként és jeles közéleti személyiségként is ismert vendéglátó részletes tájékoztatást nyújtott a legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyár fejlődéséről, terveiről, majd a látogatók megtekintették a Béres Csepp atyjának munkásságát bemutató emléktárgyakat, kitüntetéseket, köztük több Záhonyhoz kapcsolódó tárgyi emléket is. Az alapításának 25. évébe lépett Béres Gyógyszergyár tartósan piacvezető az egészségvédő termékek piacán.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában