Helyi közélet

2014.09.26. 10:18

Felújított műtő szolgál Mátészalkán

Mátészalka - A kivitelezés két ütemben valósul meg, a fejlesztéssel a dolgozók munkakörülményei is javulnak.

Mátészalka - A kivitelezés két ütemben valósul meg, a fejlesztéssel a dolgozók munkakörülményei is javulnak.

Egy közel kétmilliárd forintos pályázat segítségével megszépül és modernizálódik a mátészalkai és a fehérgyarmati kórház is. Az első ütemben a mátészalkai központi tömbben található műtőblokkot újították fel; annak műszaki állapota nem volt megfelelő, műszerparkja elavult volt, cserére, pótlásra szorult. Ezzel egy időben átépítették a fehérgyarmati telephelyen található Intenzív Terápiás Osztályt is.

Ezek a munkálatok körülbelül 100 napot vettek igénybe. A fejlesztés eredményeképpen megvalósul a szakmai feladatmegosztás az egyes telephelyek között. Az épületfejlesztés során, egyes telephelyeken csaknem teljesen megújul a kubatúra, így az intézményen belüli beteg utak letisztulnak és rövidülnek, a fenntartási költségek csök­kennek és ezzel párhuzamosan a betegkomfort javul.

A beszerzett korszerű gép- és műszerpark biztosítja a kompetenciaszintnek megfelelő ellátásokat, és vele a betegellátás biztonságát.

Javuló munkakörülmények

A projekt megvalósítása biztosítja az elvárható feladatellátás korszerű feltételrendszerének megteremtését és a gazdaságos működést. A fejlesztés eredményeként az egészségügyben dolgozók munkakörülményei javulnak, a megújuló gép-műszerpark újabb diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetését teszi lehetővé. Nem mellékesen mindezek vonzóvá tehetik magát az orvosi pályát és a mátészalkai kórházat is a pályakezdő orvosok, szakdolgozók számára, ezzel pedig javulhat a humánerőforrás-helyzet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában