Helyi közélet

2014.11.26. 13:24

Digitális világ a gyakorlatban

Nyíregyháza - Akár jegyet is válthatunk majd a buszokra a telefonjainkkal.

Nyíregyháza - Akár jegyet is válthatunk majd a buszokra a telefonjainkkal.

A Telekommal kötött megállapodás nem csak a szélessávú internetről szól: ez egy lehetőség a város részére, hogy minél fejlettebb, a kor leginnovatívabb fejlesztései előtt is teret nyissunk Nyíregyházán – értékeli az országos elsőséggel büszkélkedő beruházást Batizi Tamás, a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Kabinetirodájának vezetője.

– A Telekom számos technikai lehetőséget bocsát a rendelkezésünkre – fűzi hozzá –, amelyeket együtt valósíthatunk meg. Ez egy úgynevezett pilot–projekt mindkét fél részére. Olyan partnert, illetve várost keresett, amely bizonyítottan fejlődik, nyitott az új dolgok iránt, segítőkész, és keresztül is tud vinni rövid határidővel egy ilyen nagyszabású programot.

Számlák egyszerűbben

– Nem sokat kellett egymást győzködni: mindkét fél látta, hogy Nyíregyháza jó partner lesz ebben. Már az eddigi megbeszélések is sok új ötletet hoztak felszínre, a felek most állítják össze a projekt-csapatokat, és indulhat is a munka jövő év elején. Nehéz feladat lesz kiválasztani az első fejlesztési pontokat, mivel számtalan területen vannak jó és működőképes ötletei mindkét félnek.

– Néhány példa: az e-közigazgatás könnyebb ügyintézést hozhat; az e-városkártya számtalan lehetőséget rejt magában, mint mondjuk jegyvásárlás a tömegközlekedési eszközökön, szolgáltató helyeken, kedvezményes vásárlás; turista városkártya: kedvezőbb és egyszerűbb információhoz jutás, jegyvásárlás csomagban. Biztonságosabb város, energiamenedzsment, közvilágítás-korszerűsítés és hatékonyságnövelés, közüzemi számlázás egyszerűsítése, közlekedési információk, és még hosszan sorolhatnám.

– Ezek a címszavak, de mindegyik önmagában is komoly projektet takarhat. Most ezekből kell kiválasztani azt a néhányat, amelyekkel legelőször indulunk. Jelenleg vizsgáljuk, hogy a közös ötleteinkből mit lehet megvalósítani, ismerkedünk a Telekom fejlesztéseivel, hogy a lehető legtöbbet, s a leghatékonyabban hozzuk ki belőle a város és az itt élők számára – értékelt a rajt előtt Batizi Tamás.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában