Helyi közélet

2014.11.15. 11:54

Gyógyszergyárban és emlékmúzeumban jártak a záhonyi kollégisták

Záhony - A napokban Szolnokra látogatott a Dr. Béres József Kollégium küldöttsége, ahol a Béres Gyógyszergyárban üzemlátogatáson vett részt és megtekintette a névadó emlékmúzeumát is.

Záhony - A napokban Szolnokra látogatott a Dr. Béres József Kollégium küldöttsége, ahol a Béres Gyógyszergyárban üzemlátogatáson vett részt és megtekintette a névadó emlékmúzeumát is.

A záhonyi diákotthon 2002-ben vette fel a városban született és ott elsőként díszpolgárrá választott nemzetközi hírű tudományos kutató és feltaláló nevét. A jeles férfiú volt az első Magyarországon, akiről még életében nevelési intézményt neveztek el. A Béres Gyógyszergyárban Dr. Bischof Zsolt cégvezető és Dr. Kiss Attila termelési igazgató fogadta és kalauzolta a vendégeket.

A gyárigazgató bevezető előadásában ismertette a Béres Csoport termelési palettáját, piaci eredményeit és fejlesztési politikáját, amelyből egyebek mellett kiderült, hogy több mint 30 %-os részarányával a társaság piacvezető az egészségmegőrző termékek gyártása terén, majd bemutatta a székházban 2009-ben felavatott emlékmúzeumot. A kiállítási termekben a Széchenyi-díjas kutató személyes tárgyai mellett megtalálható egykori dolgozószobájának és laboratóriumának jó néhány érdekes relikviája.

Tablók és tárlók mutatják be küzdelmes életpályájának, kutatómunkájának fontosabb állomásait, hazai és nemzetközi elismeréseit, köztük a záhonyi díszpolgári címről tanúskodó díszes oklevelet. Ezt követően Dr. Kiss Attila termelési igazgató társaságában a záhonyi csoport végiglátogatta az üzem termelési egységeit, s megismerkedett a gyártás minden fontosabb technológiai fázisával. A szolnoki utazás megszervezésében Kovács Sándor, az önkormányzat Pénzügyi és Település-fejlesztési Bizottságának elnöke volt a kollégisták csoportjának segítségére.

Szlovák Dorottya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában