Helyi közélet

2014.12.23. 08:15

Karácsonyi fénybe borult Újfehértó

Újfehértó - <span style="color: #141823;">Idén December 21-én már ötödik alkalommal égtek a mécsesek Újfehértó Főterén.</span>

Újfehértó - Idén December 21-én már ötödik alkalommal égtek a mécsesek Újfehértó Főterén.

Karácsony a szeretet és az önzetlenség ünnepe, ami teljesen átszőtte a Mécses fesztivált. A több mint 6000 darab teamécses felajánlásként érkezett, amiből együtt raktuk ki közös karácsonyfánkat, majd pedig gyújtottuk meg a kilátogató családokkal, fiatalokkal, gyerekekkel.

A Mécses fesztivál ötletét 2009-ben Aranyos Gergő, a FIT (Újfehértói Ifjúsági Társaság) alapítója és elnöke álmodta meg.


Az idei mécses fesztivált, az elmúlt évekhez hasonlóan a FIT rendezte. Az önkéntesekből álló csapat-aminek én is részese voltam, egész nap szorgalmasan azon fáradozott, hogy karácsonyi hangulatot varázsolva, közelebb hozza az ünnep hangulatát, és az embereket egymáshoz.


A rendezvényre kilátogatókat lángos, kürtőskalács, valamint forró tea,csokoládé és forralt bor várta, amelyet az önkéntes csapat tagjai osztottak ingyen az egésze este folyamán.


Az idei Mécses fesztivál nem csak a karácsonyról, hanem a jótékonykodásról is szólt. A szervezők adománygyűjtést szerveztek a szegény, és hátrányos helyzetű családok részére. A rendezvényre kilátogatók közül valamennyien egy kis csomaggal érkeztek. Ruhákat, játékokat, tartós élelmiszert ajánlottak fel ezen családok megsegítésére, amit ezúton is nagyon köszönünk.


További köszönet illeti a Szabolcs Takarékot, Újfehértó VárosÖnkormányzatnak és Újfehértó Önkormányzati Tűzoltóság ,Joker, Klári és Rácz Italdiszkontnak , Böbi Császáriné, Dorogházi Angéla és a családjának, Aranyos ImreFüggetlen Fiatalok EgyesületJanka Pajkos,Seres György, hogy támogatásukkal hozzá járultak a V. Mécses fesztivál megrendezéséhez.


Reméljük szebbé tudtuk varázsolni az ünnepeket.


Boldog karácsonyt kíván mindenkinek a FIT csapata!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában