Helyi közélet

2015.01.14. 13:08

Látványos színpadi műsorral nyit a felújított nyíregyházi kulturális központ

Nyíregyháza, 2015. január 14., szerda (MTI) - Látványos táncos-zenés bemutatóval nyitja meg a kapuit a közönség előtt pénteken a felújított Váci Mihály Kulturális Központ Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2015. január 14., szerda (MTI) - Látványos táncos-zenés bemutatóval nyitja meg a kapuit a közönség előtt pénteken a felújított Váci Mihály Kulturális Központ Nyíregyházán.

A csaknem kétmilliárd forint összköltségű, KultúrSziget-Agóra Nyíregyháza elnevezésű beruházás keretében elvégezték az épület teljes külső és belső rekonstrukcióját. A műszaki átadást tavaly decemberben tartották meg, azóta a próbaüzem zajlik.

Ulrich Attila alpolgármester a szerdai sajtóbejáráson közölte, hogy az építésben végig konstruktívan közreműködő nagyrészt helyi vállalkozók a felújított épület garanciális és szépészeti javításait a próbaüzem ideje alatt, karácsony környékén elvégezték.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója a pénteki megnyitóról elmondta, hogy a közönség a látványos 5 Doors Show-t láthatja. A Dance in the light (Tánc a fényben) alcímet viselő produkció a legkülönbözőbb tánc- és zenei stílusokat ötvözi.

A pénteki előadást követően vasárnaptól indul be a kulturális programok sora, a felnőtteket és a gyerekeket vasárnap "a világ legügyetlenebb bűvészével" várják, jövő héten pedig a magyar kultúra napja alkalmából a városi megemlékezésnek ad helyszínt a központ 450 férőhelyes új színházterme - tette hozzá Mészáros Szilárd.

A Nyíregyháza egyik emblematikus épületének számító kulturális központ fejlesztése során kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtés- és elektromos rendszert, 1700 négyzetméternyi közösségi és 1100 négyzetméter multifunkcionális teret alakítottak ki, és különböző rendezvényekhez egy közel 700 négyzetméteres úgynevezett mobil tér áll majd rendelkezésre. A külső felújítás keretében megtörtént az épület környékének rendezése és parkosítása.

Az Agóra-projekt keretében a kulturális központ mellett további négy intézményben, a Kölyökvárban, a Városi Galériában, a Pál Gyula Teremben és a Kodály Zoltán Általános Iskolában is korszerűsítés zajlott az elmúlt időszakban, a munkálatok már mindenhol befejeződtek.

Az átalakítások összesen 8500 négyzetméter területet érinttetek az öt intézményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában