Helyi közélet

2015.01.13. 07:44

Megkérdeztük: Ön szerint csökkenhet a beruházási kedv a napelem adó miatt?

Nyíregyháza - Szabó Lászlóné szerint ott vagyunk, ahol a part szakad. – Manapság már egyre népszerűbb a napelem, erre most kitalálják azt, hogy ezt is megadóztatják. Érthetetlen számomra – mondta az idős asszony.

Nyíregyháza - Szabó Lászlóné szerint ott vagyunk, ahol a part szakad. – Manapság már egyre népszerűbb a napelem, erre most kitalálják azt, hogy ezt is megadóztatják. Érthetetlen számomra – mondta az idős asszony. Molnár József ért a napelemek „nyelvén”, hiszen a beszerelésükkel (is) foglalkozik. – Szerintem első körben a forgalmazó igyekszik kigazdálkodni a termékdíjat, aztán ha ez már nem megy zökkenőmentesen, átháríthatja a vásárlóra. A beruházási hajlandóság ettől függetlenül szerintem nem fog csökkenni az országban – tette hozzá.

Katona Zsolt nem tudott egyértelműen állást foglalni. – Azt tudom, hogy nagyon költséges a beszerelésük. Én biztosan nem tudnám megfizetni, cserépkályhával fűtök, örülök, ha tüzelőre futja – közölte a férfi.

Duleba Dávid úgy érzi, hogy akinek van több százezer forintja az üzembe helyezésre, azt egy pár ezer már nem tartja vissza attól, hogy napelemeket használjon.

Szép Gábor meglepetten vette tudomásul, hogy környezetvédelmi termékdíjas lett a napelem. – Szerintem a népszerűsége töretlen marad, bár nem értek egyet a döntéssel.

Mohácsi Noémi szerint egy biztos: a forgalmazók áthárítják majd az adóterhet a vásárlókra.

KM-TG

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában