Helyi közélet

2015.01.30. 11:36

Ökumenikus imahetet tartottak Nyírbogáton

Nyírbogát - Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg. Az imahétre 1968 óta készítenek imafüzeteket, amelyeket elküldenek a világ minden tájára, hogy a helyi nyelvekre lefordítsák.

Nyírbogát - Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg. Az imahétre 1968 óta készítenek imafüzeteket, amelyeket elküldenek a világ minden tájára, hogy a helyi nyelvekre lefordítsák.

A 2015-ös imafüzetből az alábbiakat olvashatjuk:

„ Aki Jézustól kapott életet, ottmarad a kútnál, mert ott a forrás, ott az élővíz! Ahol a forrás van, ott van az oázis. Ahol az oázis van, ott van az igazi élet.”

Az esemény mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza Magyarországon. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.

Az idei ökumenikus imahét bibliai mottója János evangéliumából származik:

„Jézus így szólt hozzá: »Adj innom!«” (Jn 4,7).

Nyírbogáton két – két alkalommal a református és a katolikus templomban, egy alkalommal a Baptista imaházban került sor az ökumenikus imahét keretén belül megrendezett istentiszteletekre. A nyitó alkalmon a Görög Katolikus templomban Pető András, baptista lelkipásztor szolgált a Zsoltárok könyve 139. fejezetéből. Második este a református templomban Szerencsiné Ujvári Julianna kislétai református lelkész hirdetett igét. Harmadik este a Baptista Imaházban Szerencsi Imre református lelkész prédikált az idei bibliai mottóról. Negyedik este a református templomban Terdik Mihály görög katolikus parochus szívhez szóló igehirdetését hallgathatták a jelenlévők. Bécsi Lászlóné, baptista gyülekezet vezető hálaadó imádságában mindenkit buzdított az Istennel való személyes találkozásra, hisz Isten ma is keresi az igazi imádóit, akik Őt Lélekben és igazságban imádják. Ötödik este az istentiszteleten Horváth János római katolikus plébános, címzetes kanonok szolgált a görög – katolikus templomban.

Az igehirdetések minden alkalommal hordozták azt az üzenetet, hogy Isten ma is meg akarja szólítani az embert abból a célból, hogy kapcsolatot kezdeményezzen vele, hogy az élő víz ajándékával megörvendeztesse és felüdítse azokat, akik ezt kérik tőle. Szabadon, de nem következmények nélkül mindenki maga dönthet.

Az ökumenikus imahét záró alkalmát minden felekezet a saját templomában tartotta.

- Gulyás Jánosné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában