Helyi közélet

2015.01.27. 12:14

Turisták is a Mária úton elinduló hívek

Máriapócs - „Vallási turizmus a Mária út mentén” címmel konferenciát rendeznek Máriapócson január 28. és 30. között.

Máriapócs - „Vallási turizmus a Mária út mentén” címmel konferenciát rendeznek Máriapócson január 28. és 30. között. A tanácskozás a térség polgármestereinek megbeszélésével kezdődik szerdán 10 órakor a helyi kulturális központban, ahol a települések vezetői megvitatják a Mária utat érintő terveket.

Kocsis Fülöp atya püspöki vecsernyét celebrál a bazilikában 16 órakor, majd 17 órától a zarándokház dísztermében előadások hangzanak el. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatairól szól, valamint értékeli Máriapócs idegenforgalmi jelentőségét is. A püspök atya azokat az élményeit osztja meg a jelenlévőkkel, amikor nem egyházi vezetőként, hanem zarándokként rótta az utakat településről településre. Bencsik János országgyűlési képviselő arról fejti ki gondolatait, hogyan segítik a zarándokutak a társadalmi megújulást.

Csütörtökön délelőtt a nagykárolyi várkastélyban folytatódik a konferencia, jelképezve a Mária út térségi jelentőségét, hiszen egy zarándokút összeköt embereket, országokat, nemzeteket.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 27-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában