Helyi közélet

2015.02.25. 16:45

Zarándokközpontot avattak Máriapócson

Máriapócs - Háromszáz éve kegyhely Máriapócs, vagyis 1715 óta folyamatosan keresik fel a települést és bazilikáját a zarándokok, hogy lelki megnyugvásra találjanak, s erőt merítsenek az Istenszülő kegykép csodálatos könnyezéséből.

Máriapócs - Háromszáz éve kegyhely Máriapócs, vagyis 1715 óta folyamatosan keresik fel a települést és bazilikáját a zarándokok, hogy lelki megnyugvásra találjanak, s erőt merítsenek az Istenszülő kegykép csodálatos könnyezéséből.A Hajdúdorogi Egyházmegye számára fontos, hogy a görög katolikus templomot felkereső hívőket és vallási turistákat megfelelő körülmények fogadják a városban, ezért néhány éve megépítették a zarándokházat, szerda délután pedig kis ünnepség keretében átadták és felszentelték a belvárosban található zarándokközpontot, amit az egykori óvodai épületből alakítottak ki. A beruházás uniós forrásokból nemzetközi program keretében valósult meg, a projekt részeként Nagykárolyban és Szatmárnémetiben is újultak meg egyházi épületek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában