Helyi közélet

2015.03.03. 15:55

„Olyan településvezető volt, aki a faluért élt és halt”

Nyírkáta - Hamarosan választás élé állítják a falut, amelyet pótolhatatlan veszteség ért.

Nyírkáta - Hamarosan választás élé állítják a falut, amelyet pótolhatatlan veszteség ért.

Hosszú időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy magukhoz térjenek a döbbenetből mindazok, akik a múlt hónapban elhunyt Jeney Sándort tisztelték és szerették. A település honlapjának nyitóoldalán még mindig a néhai polgármester köszönti barátságos mosollyal a látogatókat.

Nyilván sokakat foglalkoztat, ki fogja betölteni az űrt, amelyet a népszerű közéleti ember és településvezető maga után hagyott, s hogy 25 év után ki tölti majd be a helyét a polgármesteri székben.

– Pótolhatatlan, nagyszerű ember volt – meséli Nagyné Pataki Irén, Nyírkáta megbízott jegyzője. – Tizenöt évig dolgoztam vele, de soha nem mondott nemet senkinek, aki segítségért fordult hozzá. A kapcsolatait is latba vetve tett meg minden tőle telhetőt. A faluért élt és halt.

Időközi voksolásra van szükség

Dr. Papp Csabát, a megyei önkormányzat jegyzőjét az utódlásról, a megyei közgyűlésben és az önkormányzati poszton várható változások ügymenetéről, az időközi választásról kérdeztük. – A jelölő szervezetnek harminc napja van arra, hogy a listából kiválasztva javaslatot tegyen az új közgyűlési tag személyére. Általában ezt meg is teszi, ha mégsem, akkor sorrendben a következő képviselőre száll át a megbízatás.

Nyírkátának 72–120 nap áll rendelkezésre, hogy új polgármestert jelöljön, illetve válasszon.

KM-MJ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában