Helyi közélet

2015.04.21. 18:36

Intézményi szobor a záhonyi névadónak

Záhony - A napokban a Dr. Béres József Emlékparkban tavaly leleplezett egész alakos bronzszobor agyagból készült hasonmásával gyarapodott a határvárosi nevelési intézmény.

Záhony - A napokban a Dr. Béres József Emlékparkban tavaly leleplezett egész alakos bronzszobor agyagból készült hasonmásával gyarapodott a határvárosi nevelési intézmény.

Kalmár Katalin képzőművész még a szakmai zsűrizés előtt készítette el a helyi kollégium névadójának agyagból készült szobortervét, mely kidolgozottságában és méretében teljes mértékben megegyezik a köztéri bronzszoborral. Az alkotó és a támogatók jóvoltából most a középiskola aulájában talált végleges és méltó otthonra a városban született neves tudományos kutató és feltaláló újabb szobra.

Ünnepélyes leleplezésére a hagyományos diákhét alkalmával került sor. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel a hozzátartozók, jelesül fia, a tekintélyes közéleti személyiség Ifj. Dr. Béres József, a Béres Zrt. elnöke, leánya Katalin, valamint Béres Klára, a Béres Zrt. kommunikációs igazgatója. Ugyancsak eljöttek az eseményre a korábbi intézményi vezetők, így Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere, Vass Béla ny. igazgató, továbbá a névadás egykori kezdeményezője, Mag Lajos ny. kollégiumvezető.

A diákok kulturális műsora után Bodnár Attila Sándor igazgató mondott ünnepi beszédet, majd Ifj. Dr. Béres József emlékezett meg édesapja örökségéről. A műalkotást a szellemi örökös, Ifj. Dr. Béres József és az intézmény direktora leplezte le az ünneplő iskolaközösség előtt.

Sipos Róbert - Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában