Helyi közélet

2015.04.15. 12:05

Két nyelven is verset mondtak

Máriapócs - Különleges emlékezéssel tisztelegtek április 10-én, pénteken a magyar költészet napja alkalmából a Máriapócsi Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Máriapócs - Különleges emlékezéssel tisztelegtek április 10-én, pénteken a magyar költészet napja alkalmából a Máriapócsi Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.Vincze Sándor igazgató úr köszöntője után verset mondtak a legkisebbek, Mosolygó Tiborné Andrea tanító néni vezetésével. Majd a harmadikosok és osztályfőnökük, Buzga Lászlóné Katalin tanító néni következett. A lektortanár Jeffery Lee Holcomb angolul adott elő egy költeményt, melyet magyarul Nagyné Béres Andrea tanárnő tolmácsolt.

Versek városunkban is születnek. Vannak itt élő, alkotó költők, mint Kovács István, Tamás Lászlóné – Pócsi Éva, Korcsogné Szkiba Éva. Tamás László a Város Képviselőtestületének tagja felesége Pócsi Éva versét is elmondta. Ez nagyszerű alkalom volt arra, hogy együtt verseljenek az iskola diákjai. Végül az énekkar egy megzenésített költeménnyel zárta az emlékezést.

Pekács Kitti, Pósán Zsófi és Mosolygó Panni 6. osztályos diákok, akik a rendezvény levezetői tisztét vállalták, jól ellátták feladatukat.

- Palóczy Timea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában