Helyi közélet

2015.05.08. 17:21

Gőzhajót is készít a mester

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati ezermester a Tiszán szeretnék elsőként kipróbálni „Lilit”.

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati ezermester a Tiszán szeretnék elsőként kipróbálni „Lilit”.

A repülőgép és gőzmozdony modellezést követően egy teljesen új munkába vágta pár hónapja képzeletbeli fejszéjét Varga József, a fehérgyarmati ezermester. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy a levegőt és a szárazföldet meghódító modelljei után most teljesen új terepre merészkedik, s már a vizeket szeretné szelni legújabb gyártmányával.

A szakember ugyanis hónapok óta dolgozik egy kisebb gőzhajón, mellyel úgy érzi, hogy a gőzgépek iránti szeretetének e különleges téren újra kedvezni tud.

– Korábban szóba került a gőztraktor, esetleg egy gőzautó elkészítése is. A mozdony sem tűnt kis hívásnak az életemben, de most úgy érzem, hogy ez eddigi legnagyobb feladatom, amivel természetesen meg kell birkóznom. A hajó teherbírása körülbelül 5-6 mázsa lesz, hossza az 5,5 méter, szélessége 1,6 méter, magassága pedig közel 1 méter, s szénnel kívánom fűteni. „Lilit” a Tiszán szeretném elsőként kipróbálni, de álmaim egyikében szerepel a Balaton körbehajózása is, a nevét egyébként kisebbik unokámról kapta. – említette Varga József, aki reméli, majd a szatmári turisztikában is fontos szerepe lesz a kis gőzhajónak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában