Helyi közélet

2015.05.05. 13:08

Közlemény - Ismét jön a Fuss a Fényben!

Nyíregyháza - A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat immáron 6. alkalommal szervezi meg hagyományos Fuss a Fényben! Sport és Családi Napját Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat immáron 6. alkalommal szervezi meg hagyományos Fuss a Fényben! Sport és Családi Napját Nyíregyházán.

A rendezvény hagyományteremtő céllal jött létre Nyíregyházán 2010-ben első alkalommal. De maga a program nem egy új kezdeményezés, hiszen Budapesten azt megelőzően, több éven keresztül megrendezésre került. A helyi program legfontosabb célkitűzése a hátrányos helyzetű emberek, főként fogyatékkal élők számára egy olyan integrált családi program, családi nap szervezése, amelyben együtt lehetnek egészséges társaikkal. A cél a tudat, a szemlélet formálása az embereknek, hogy együtt igenis könnyebb és egymást segíteni kell. A program kereteiben, egyes elemeiben ennek a segítségnyújtásnak van a főszerepe.

A Családi Nap 2015. május 8-án (péntek) kerül megrendezésre Nyíregyházán, a Benczúr Gyula téren, illetve a Szabadtéri Színpadnál. A rendezvény teljesen ingyenes és mindenki számára nyitott. A programban helyet kapnak tehetséges művész fiatalok és művészeti csoportok a színpadon, köztük fogyatékkal élő fiatalok is. A kézműves sátrakban, gyermek játszóházban arcfestés és kreatív foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat. A napban kiemelt helyen szerepel a sport, ami egy futóversenyben és egy úgynevezett örömfutásban fog megjelenni. Minden eseményben a cél, a segítségnyújtás, a megfelelő segítségnyújtás középpontban van.

A programban való részvételi lehetőség:

· A kulturális műsorban van lehetőség művészeti csoportoknak, tehetséges művészeknek fellépni. A kulturális műsor 10-14 óra között fog megvalósulni.

· A gyermek játszóházban, a kézműves foglalkozásokban térítésmentesen lehet részt venni.

· Igény szerint, bemutatkozási lehetőséget is tudunk biztosítani, amelyhez sátrat (3x3), áramforrást, asztalt, padot biztosítunk.

Amennyiben további információra lenne szükségük, kérem forduljanak hozzánk bizalommal Gyulavári Attila Zsolt (programkoordinátor) – +3630/7188644, Bálega János (KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke) – +3630/7188649 vagy e-mailen a [email protected] –n, illetve további információt találhatnak az eddigi eseményekről a www.facebook.com/FUSSAFENYBEN oldalon.

- Gyulavári Attila Zsolt,  Bálega János-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában