Helyi közélet

2015.05.27. 08:19

Nyírkáta polgármestert választ

Nyírkáta - Időközi polgármester-választás lesz Nyírkátán május 31-én, mivel a község korábbi vezetője, Jeney Sándor február 25-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyírkáta - Időközi polgármester-választás lesz Nyírkátán május 31-én, mivel a község korábbi vezetője, Jeney Sándor február 25-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Mint dr. Kerekes Imre, Nyírkáta megbízott jegyzője, a helyi választási iroda vezetője lapunknak elmondta, három jelölt indul a polgármesteri címért: Oláhné Kocsis Margit (Fidesz-KDNP), Lakatos Sándor Attila (független), Nyeste András (Munkáspárt). A választói névjegyzékbe felvett 1489 szavazópolgár két szavazókörben adhatja majd le voksát, mindkét akadálymentesített szavazókört az általános iskola épületében alakítják ki. A voksokat vasárnap 6 órától 19 óráig lehet leadni. Kampánycsend nincs, de mégis van egy-két szabály, amit be kell tartani. A választás napján a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint nem lehet választási nagygyűlést tartani. A két szavazatszámláló bizottság és a helyi választási bizottság tagjainak, valamint a helyi választási iroda munkatársainak a felkészítése a vasárnapi szavazásra folyamatos – tette hozzá dr. Kerekes Imre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában