Helyi közélet

2015.05.19. 11:34

Összegyűltek a küldöttek

Nyíregyháza - A kamara még tovább erősítené az érdekérvényesítő szerepét a gazdálkodó szervezetek támogatása érdekében.

Nyíregyháza - A kamara még tovább erősítené az érdekérvényesítő szerepét a gazdálkodó szervezetek támogatása érdekében.

Évértékelő küldöttgyűlést tartott a napokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

– Az önkéntes taglétszámunk stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre folyamatosan bővül, igazodva a kamarai tagok és a kötelező regisztrációnak eleget tevő vállalkozások igényeihez – tájékoztatott a küldöttgyűlésről Mészáros Éva, a kamara kommunikációs vezetője.

Hazai és nemzetközi projektek

Hozzátette: a kamara a vállalkozók támogatására egyre több hazai és nemzetközi projektet valósít meg, 2014-ben több alkalommal szakmai tanulmányutakat szervezett, melyeken kiváló lehetőségük nyílt a résztvevőknek a meglévő üzleti kapcsolataik bővítésére. A szakképzési feladatokról szólva Pekó László, a kamara megyei elnöke elmondta, hogy az idén közel háromezer diák tett vagy tesz szakmai szintvizsgát.

– 180 gyakorlati képzésben részt vevő szakember jelentkezett támogatott mesterképzésre, illetve további 45-üket tudtuk támogatni összesen több mint 20 szakmában – emelte ki Pekó László, aki a kamarai regisztrációval kapcsolatosan arról tájékoztatott, hogy a megyei vállalkozások jelentős része befizette a kamarai hozzájárulást.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 19-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában