Helyi közélet

2015.06.16. 18:25

110 éve épült meg a Nagykároly-Záhony-Csap vasútvonal

Záhony - 1905-ben adták át a forgalomnak a Nagykárolytól Mátészalkán és Záhonyon át Csapig vezető 87,1 km hosszú vonalat.

Záhony - 1905-ben adták át a forgalomnak a Nagykárolytól Mátészalkán és Záhonyon át Csapig vezető 87,1 km hosszú vonalat.A helyiérdekű vasútvonal egy év alatt készült el és síkvidéki jellege ellenére jelentős földmunkát végeztek a kivitelezők, mert a Vásárosnaménytól Záhonyig terjedő vonalrész szinte teljes egészében a Tisza bal partján, közel a folyóhoz vezetett. A vasútvonalon három állomást, nyolc rakodóállomást, két rakodó megállóhelyet és egy megállóhelyet nyitottak meg. A HÉV-társaság a vasútvonalát Záhonynál csatlakoztatta a MÁV vonalához, hogy ezáltal a költséges új Tisza-híd építését elkerülje. Záhony addigi feltételes megállóhelyét akkor építették át forgalmi kitérővé, Nagykároly és Csap csatlakozóállomásokat bővítették, Mátészalka állomást pedig áthelyezték és átépítették.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában