Helyi közélet

2015.06.19. 13:19

Nyíregyházi önkormányzat: posztján marad a megvádolt cégvezető

Nyíregyháza, 2015. június 19., péntek (MTI) - Posztján marad a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki ellen vádat emelt az ügyészség hűtlen kezelés miatt - közölte a cég felett tulajdonosi jogokat gyakorló helyi önkormányzat sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2015. június 19., péntek (MTI) - Posztján marad a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki ellen vádat emelt az ügyészség hűtlen kezelés miatt - közölte a cég felett tulajdonosi jogokat gyakorló helyi önkormányzat sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Rendes Sándor közleményben tudatta: a nyíregyházi önkormányzat álláspontja szerint "a cég ügyvezetője tisztázhatja majd magát a jogi eljárás során, addig azonban számára is, mint minden magyar állampolgárnak, jár az ártatlanság vélelme". A dokumentumban kiemelte az is, hogy "ezért semmi sem indokolja az ügyvezető visszahívását posztjáról".

A szóvivő megjegyezte továbbá: a nonprofit kft. Bocskai Péter vezetésével az elmúlt években sikeresen és eredményesen végezte tevékenységét a város szolgálatában.

Rendes Sándor a közleményhez mellékelte az ügyvezető jogi képviselőjének, Szabó Istvánnak az önkormányzathoz eljuttatott álláspontját, amelyben az ügyvéd kifejtette: ügyfele ártatlansága - szerinte - nem kérdéses, mint ahogy az sem, hogy Bocskai Pétert is megilleti az ártatlanság vélelme.

Továbbá a jogi képviselő úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy "a nyomozó hatóság nem megfelelően tárta fel a tényeket" az ügyben "és téves következtetéseket vont le az eljárás során".

Szabó István ügyvéd szerint "természetesen készek ezt a bíróság előtt bizonyítani, amint ahogy azt is, hogy a cégnél semmilyen visszaélés nem történt, amely megkárosította volna a nyíregyházi önkormányzatot, illetve a város lakóit".

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, a párt helyi önkormányzati képviselője és Helmeczy László ügyvéd jelentette be, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) befejezte a nyomozást a város önkormányzatának tulajdonában lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nél felmerült hűtlen kezelési gyanú ügyében, s az ügyészség a társaság ügyvezetője ellen benyújtotta a vádemelést az illetékes bíróságon.

- MTI -


Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbírósághoz június 12-én nyújtotta be vádiratát a Nyíregyházi Járási Ügyészég különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt a NyírVV Kft. két vezetője és egy harmadik személlyel szemben – tájékoztatta portálunkat dr. Toma Attila sajtószóvivő helyettes. tovább »

Nyíregyháza – Nem az ellenzék kelti Nyíregyháza rossz hírét, hanem a NyírVV Kft.-vel kapcsolatos ügy – kezdte pénteken nyíregyházi sajtótájékoztatóját Lövei Csaba önkormányzati képviselő. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában