Helyi közélet

2015.07.14. 19:51

A kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését

Nyíregyháza, 2015. július 14., kedd (MTI) - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001 és 2014 között vezető Simon Miklósnak.

Nyíregyháza, 2015. július 14., kedd (MTI) - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001 és 2014 között vezető Simon Miklósnak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a hivatal tavaly nem élt törvénysértés megszüntetésére irányuló felhívással a nyírbogáti önkormányzat által meghozott határozatok ügyében.

Kozma Péter kormánymegbízott az elmúlt napokban Nyírbogáttal kapcsolatban megjelent sajtóhírekre reagálva adta ki közleményét.

A kormánymegbízott hangsúlyozta azt is, hogy a hivatalnak nem feladata a hatáskörén kívül tartozó viták vagy vitás kérdések eldöntése.

A Bors hétfőn írt arról internetes kiadásában, hogy a Nyírbogátot 2001 és 2014 között vezető, 1998-tól országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Simon Miklós öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, ki nem vett szabadsága után pedig bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapott felesége, a 2014 őszén a település polgármesterévé megválasztott Simonné Rizsák Ildikó (Fidesz) indítványára. A juttatást megszavazták az önkormányzati képviselők.

Az MSZP a Bors cikkre reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz parlamenti frakciójának "sunyítás helyett" fel kellene szólítania Simon Miklóst a pénz visszafizetésére, ezzel együtt Nyírbogát lakóinak pedig vissza kell kapniuk az "elmutyizott" milliókat. Az Együtt közleményében a fideszes politikust a neki jogellenesen kifizetett milliók visszafizetésére és mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel, Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője pedig bejelentette, hogy a párt vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklósnak kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban.

Simon Miklós az MTI-nek hétfőn azt mondta, "politikai hisztériakeltés" folyik ebben az ügyben, szavai szerint a végkielégítést jogszerűen fizették ki neki. A hivatalba lépő polgármesternek az új ciklus elkezdéskor kötelessége a munkaügyi folyamatokat lezárattatni, és ez akkor is kötelessége, ha éppen a férjéről van szó - mondta Simon Miklós, hozzátéve, a kormányhivatal is jogszerűnek minősítette ezt a munkaügyi döntést.

A kormánypárti képviselő azt is közölte, az őt és feleségét ért rágalmak miatt eljárást indít.

- MTI -


Nyírbogát – Politikai ellenfelei végkielégítés mutyit emlegetnek, dr. Simon Miklósnak azonban tiszta a lelkiismerete. tovább »

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőnek, korábbi nyírbogáti polgármesternek kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban – közölte Apáti István. tovább »


Kapzsiság, Fidesz a neved! Ezzel a felütéssel kezdte a „Simon-ügyben” összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóját hétfőn dr. Apáti István. tovább »


Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Borsonline hétfőn megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában