Helyi közélet

2015.07.24. 18:09

Jubileumi programsorozat és Anna-napi vigasság Nyírteleken

Nyírtelek - Színes programkavalkáddal vár mindenkit a várossá válásának 10. évfordulóját ünneplő település.

Nyírtelek - Színes programkavalkáddal vár mindenkit a várossá válásának 10. évfordulóját ünneplő település.

Gazdag, minden korosztálynak érdekes és változatos programot állítottunk össze abból az alkalomból, hogy az idén tízéves a városunk, s most rendezzük meg a 135. Anna-napi vigasságokat – kezdte a felsorolást Szekeres József, a település polgármestere.

programok sora július 24-én 16 órakor ünnepélyes képviselő-testületi üléssel kezdődik, majd a varjúlaposi emlékhelynél tartanak 17 órától megemlékezést.

– A Királytelek Vigadóban 19 órától megnyitjuk az Anna-bált, ahol kiderül, ki lesz az évtizedes hagyománnyal rendelkező esemény legszebbje. A bálkirálynő három udvarhölgyét is megválasztjuk, akik testvérvárosaink delegációiból kerülnek ki. Így Grybów, Nagysáros és Beregrákos küldöttségét is vendégül látjuk, akik bekapcsolódnak a városnapi programjainkba is – folytatta a polgármester.

Sport és hagyomány

Szombaton az extrémsport-show és a labdarúgó kupa mellett gyermekprogramok várják a legkisebbeket ingyenes játszóházzal és ugrálóvárral, műsorral, s egész nap lehetőség lesz sétavonatos városnézésre. A „csi-hu-hu” – melyre ingyenesen lehet felülni – a városi sportcentrum elől indul.

A helyi hagyományokhoz kapcsolódó tirpák ételek sem hiányoznak a kínálatból, a finom falatokat kóstolójegy vásárlásával lehet megízlelni.

A nagyszínpad kulturális fellépői között ott lesznek a helyi művészeti csoportok, egyórás műsort ad az EMeRTon-díjas magyar énekes, Szikora Robi (és az R-GO-gidák), élő koncertet pedig Magyarország egyik legnagyobb múltú, legismertebb együttese, a Bikini. – A koncert után sorsoljuk ki a tombola fődíját, ami nem más, mint egy két személy részére szóló álomnyaralás a török riviérán a Sky-Travel utazási iroda jóvoltából – árulta el Szekeres József, és hozzátette: a nap zárásaként az elmúlt évek legnagyobb tűzijátékában gyönyörködhet a közönség.

Országos verseny

Július 26-án is nagy attrakció lesz Nyírteleken, a Petőfi utcai sportpályán délelőtt 10 órától rendezik meg az országos C-kategóriás fogathajtó pontgyűjtő verseny aktuális fordulóját.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában