Helyi közélet

2015.07.30. 11:48

Magyar Szolidaritás Mozgalom sajtótájékoztató: Nyíregyházán is gyűlnek az aláírások

Nyíregyháza – Már Nyíregyházán is gyűjtjük az aláírásokat a „rendszerbontó népszavazáshoz” – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom ügyvezető elnöke és Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője.

Nyíregyháza – Már Nyíregyházán is gyűjtjük az aláírásokat a „rendszerbontó népszavazáshoz” – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom ügyvezető elnöke és Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője. Emlékeztettek rá: az egyesület egy március 15-ei tüntetésen 28 olyan kérdést ismertetett, amelyekről szerettek volna népszavazást tartani. A választási bizottság hosszas jogvita után csak négyet hagyott jóvá. A reménybeli referendum tétje, hogy a tankötelezettség korhatárát ismét emeljék 18 évre, a rászoruló gyermekek egész évben ingyenesen étkezhessenek, a nyugdíjas képviselők nyugellátását szüneteltessék, és a kötelező kamarai hozzájárulást töröljék el. A kezdeményezést támogatja a Magyar Szolidaritás Mozgalom, az MSZP, az Együtt, a PM, a Modern Magyarország Mozgalom és a liberálisok. A népszavazás kiírásához 200 ezer támogató szignó kell, ezért országszerte 20-30 településen gyűjtik az aláírásokat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában