Helyi közélet

2015.08.21. 17:36

Akik a legtöbbet tették Kisvárdáért

Kisvárda – Államalapító Szent István és az új kenyér városi ünnepségét a kisvárdai Várszínpadon rendezte Kisvárda Város Önkormányzata.

Kisvárda – Államalapító Szent István és az új kenyér városi ünnepségét a kisvárdai Várszínpadon rendezte Kisvárda Város Önkormányzata. A Várszínpad nézőterén lévők együtt énekelték el a Himnuszt a hét órakor kezdődő városi ünnepségen. Ünnepi beszédet Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere mondott. – István király államalapító munkájával teremtette meg a nemzeti függetlenség alapjait. Döntéseivel a magyar állam megerősödését tartotta szem előtt. A keresztény értékek mellett, a nemzet függetlenségét a rend és a törvények betartását, a család tiszteletét, az önzetlenséget, mások szolgálatát az államnak. A város elmúlt éveinek fejlődése bizonyítéka annak, hogy az önkormányzat a város lakóival együtt azon dolgozik, hogy Felső–Szabolcs központja Kisvárda tovább folytatva a közös munkát, tovább fejlődjön. Százvai László református vezető lelkipásztor idézte fel a kenyér szerepének jelentőségét, a hit és a szeretet, a megbékélés, az egy pillanatra való megállás hitbeli fontosságát.

Az egyházak képviselői, Római Katolikus Egyházközség részéről Linzenbold József esperes plébános, a Görög katolikus Egyházközség részéről Revák István káplán, a Református Egyházközség részéről Százvai László vezető lelkipásztor, megáldották és megszentelték az ünnepi kenyeret. Melynek első falatjait a Református Ifjúság fiataljai kínálták meg a nézőtéren ülőket. z első melyből az

Kisvárda Szolgálatáért

Kisvárda Város Önkormányzati Képviselő-testülete a 174/2011.(VIII.§5.) ÖKT határozatával ebben az évben három „Kisvárda Szolgálatáért” kitüntető díjat adományozott; Dr. Berzéky József nyugdíjas nőgyógyász főorvos, Dr. Csontó László címzetes főorvos valamint Csorba István Kadosa a Magyar Kultúra lovagja részesült, a város érdekében végzett kiemelkedő munkájukért. Az elismeréseket Leleszi Tibor polgármester és Nagy Józsefné alpolgármester asszony adta át.

A kitüntetések átadását követően az ünnepi műsor kulturális programjában a DoktoRock Színtársulata pedig, részleteket adott elő a nagysikerű Made in Hungária című zenés játékból.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában