Helyi közélet

2015.08.17. 08:39

Hasznos tanácsok tablet vásárlásához

<p class="western" align="left">Az iskolaszezon közeledésével napjainkban már természetes igényként merül fel a notebook vagy tablet vásárlás.

Notebook vagy táblagép?

Sokan vannak, aki az otthoni számítógép mellé, vagy az helyett keresgélik az ideális eszközt a tanulmányokkal kapcsolatos feladatok ellátására és internetezésre. Bár a notebook-ok és laptopok kétségtelenül jobb felbontással és többféle lehetőséggel állnak rendelkezésre, mégis érdemes átgondolni, hogy a mobilizálhatóság érdekében beszerezzünk-e egy tabletet. A választáskor mindig egyéni céljainkat, felhasználási igényeinket tartsuk szem előtt. Könnyen lehet, hogy kényelmes gépelésre, vagy hosszas szövegszerkesztésre bőven elegendő az otthoni asztali gép, vagy a laptop, mégis szeretnénk egy olyan hordozható készüléket, amely ideális a mobil felhasználásra. A netbook-ok általában olcsóbban beszerezhetőek, de a táblagépek ezzel szemben kompaktabbak, könnyebbek. A sérülékenység ma már könnyedén kiküszöbölhető a megfelelő tokok és táskák választásával, s ha kényelmesen szeretnénk akár az iskolában, akár a könyvtárban gépelni, ehhez beszerezhetjük a megfelelő billentyűzetet is.

Tablet választás az adatok ismeretében

Nem kell ahhoz szakembernek lenni, hogy megértsük, a táblegépek piacán milyen információkra érdemes ügyelni a választás során. A hardver adatai sokat elárulnak arról, mire számíthatunk a kiszemelt készülék esetében. A processzorok számát, sebességét, a memória méretét, valamint az egyéb tárolási lehetőségeket mindenképpen ajánlott megismerni. Mivel a tabletet valószínűleg útközben, vagy konnektortól távol fogjuk használni, így a minőségi akkumulátor, valamint annak üzemideje nélkülözhetetlen a zökkenőmentes használathoz.

Egyes tablet típusok esetében gondot okozhat, hogy az internetezési élmény hiányosságokat szenved. Ennek tipikus példája, amikor nem támogatják az Adobe Flash Player működését. A típushibákról érdemes akár fórumokon is olvasgatni, így kiszűrhetőek azok a márkák, amelyeket jobb elkerülni. A legtöbb tablet esetében rendkívül széles körű lehetőségek állnak előttünk alkalmazások telepítése kapcsán, így még a szerényebb multimédiás teljesítmény ellenére is kiváló segítőtárs lehet a tablet a mindennapokban. A főképernyő kinézete, az egyszerű lapozhatóság szintén fontosak, ám ezek kapcsán inkább az egyedi ízlés szokott a döntő lenni, hiszen a tablet kínálatban megtalálható típusok e téren ma már kevés kívánnivalót hagynak maguk után.

Döntő az ár-érték arány!

A bestbyte.hu szakemberei rendszeresen felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy mindig egyéni igényeiknek és a felhasználás tervezett céljának megfelelően válasszanak a tablet kínálatból. Érdemes a már ismert márkákat előnyben részesíteni, amelyek kapcsán az esetlegesen szükségessé váló szervizelés is gyorsabb. A bevált márkák egyébként azért is javasoltak, hiszen ezek esetében az árak valóban olyan minőséget is takarnak, amelyet a vásárlók elvárnak a pénzükért. Ha azonnal nem szükséges a tablet használata, akkor nézelődjünk az egyes termékek között, ismerjük meg azok erősségeit, a ráfordított idő sokszorosan megtérül, amint ráleltünk a számunkra ideális fajtára. Diákként történő felhasználás esetén se feledkezzünk meg a megfelelő védelemről, szerezzünk be a táblagép mellé tokot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában