Helyi közélet

2015.08.02. 11:52

KPE-sajtótájékoztató: Megyénk továbbra is a kisgazda mozgalom bástyája

Nyírbogát - Tizenegyedik alkalommal tartott megyei fórumot szombaton a Kisgazda Polgári Egyesület, a 11. Bogáti Forgataggal egy időben, Nyírbogáton. Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a KPE elnöke a gyűlést követően elmondta: örömmel nyugtázta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye továbbra is a kisgazda mozgalom bástyája, erőssége.

Nyírbogát - Tizenegyedik alkalommal tartott megyei fórumot szombaton a Kisgazda Polgári Egyesület, a 11. Bogáti Forgataggal egy időben, Nyírbogáton. Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a KPE elnöke a gyűlést követően elmondta: örömmel nyugtázta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye továbbra is a kisgazda mozgalom bástyája, erőssége. Az egyesület szövetségi politikájáról így nyilatkozott Nyírbogát díszpolgára: - 2001 óta működünk, dolgozunk a kormányzópárt Fidesszel szövetségben, jelenleg 4 kisgazda ül a parlament padsoraiban, csoportként hangot adva a gazdák érdekeinek és a magyar föld védelmének. Számos kérdésben formáltunk véleményt, olykor a kormányjavaslatokkal szembe menve is! A jövőben is a Fideszen belül szeretnénk képviselni a magyar föld és a gazdák érdekeit. Nem szabad elfelejteni: a kétharmados győzelemhez, úgy 2010-ben, mint 2014-ben, mi is kellettünk, a kisgazdák mozgósítása nélkül mindez nem sikerült volna! A vidéket pedig csak hiteles emberekkel és politikával lehet képviselni, mobil mozgalmárokra nincs szükség. A magyar termőföld ügye számunkra alapkérdés, egyszerre kell megóvni a külföldi földvásárlókkal és a hazai földharácsolókkal szemben. A hazánkban fellelhető mintegy 930 ezer hektárnyi állami föld mindannyiunké, a majd tízmillió magyar tulajdona! Erről nem szabad senkinek sem lemondani, ezt nem szabad eladni, amit azonban lehet, hasznosítani kell. A 660 ezer hektár szántó haszonbérbe adását szorgalmazza a Kisgazda Polgári Egyesület, hiszen így a tulajdonviszonyok nem változnak, a föld hasznosul, a kis- és középbirtokok erősödnek - hangsúlyozta dr. Turi-Kovács Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában