Helyi közélet

2015.09.24. 17:32

A nevetés biztosan gyógyít

Nyíregyháza - Nyíregyházi bohócdoktorok is segítik a gyermekek gyógyulását.

Nyíregyháza - Nyíregyházi bohócdoktorok is segítik a gyermekek gyógyulását.

Ép testben ép lélek – tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nemcsak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd, vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata.

Bánat helyett élmények

A Karitáció Egészségügyi, Szociális és Kulturális Alapítvány működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé.

Dr. Péntek Éva, a Karitáció Alapítvány vezetője elmondta, hogy a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapat az egész országból várja az intézmények felkéréseit, ahol a vidámmá varázsolt kórteremben zenés egy órát biztosítanak a segítők a beteg gyerekeknek.

– A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. A bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes, éppen ezért nagyon hálásak, ha adományokkal és az adó 1 százalékának felajánlásával segítik a munkájukat – tudtuk meg.

Mindemellett az alapítvány a segítő önkéntesek jelentkezését is várja az egész országból, s benne megyénkből. Együtt csodákra vagyunk képesek, s a gyerekek angyali nevetése talán meghozhatja a várva várt gyógyulást.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában