Helyi közélet

2015.09.17. 19:59

Az egérfogót is műsorára tűzi a nyíregyházi színház

Nyíregyháza, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) - A műsortervben eredetileg meghirdetett Szász János-rendezés, a Hedda Gabler helyett Az egérfogó című krimit mutatja be októberben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Nyíregyháza, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) - A műsortervben eredetileg meghirdetett Szász János-rendezés, a Hedda Gabler helyett Az egérfogó című krimit mutatja be októberben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Schlanger András igazgató a változásról tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Szász János ugyan még augusztusban megkezdte az Ibsen-dráma olvasópróbáit, azonban a retináját ért sérülés miatt a napokban meg kellett műteni, így nem tudja elkezdeni a munkát a nyíregyházi színházban.

A Hedda Gabler bemutatója nem marad el, az előadás próbái az idei évad végén kezdődnek el és ez az előadás lesz a következő színházi évad első premierje - tette hozzá az igazgató.

A dráma helyett a színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabját, Az egérfogó című Agatha Christie-krimit tűzi műsorára a nyíregyházi kőszínház. A társulat így szeretne tisztelegni "a krimi királynője" előtt születésének 125. évfordulója alkalmából. A darabot a londoni West Enden 1952. november 25. óta játsszák megszakítás nélkül.

"Azért döntöttünk e mű mellett, mert nem csupán egy izgalmas krimit, de mély emberi történetet is láthat a néző a színpadon" - fogalmazott Schlanger András. Az egérfogót október 17-én mutatják be a Krúdy Kamarában.

A Móricz Zsigmond Színházban idén tizennégy előadást láthat a közönség, három korábban bemutatott darab pedig repertoáron marad.

- MTI -


Nyíregyháza - Gábor Andor komédiájával, a Dollárpapával és a Krámer György rendezte és koreografálta Coppélia című mesebalettjével indítja idei évadát a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház; a két előadásból a pénteki évadbemutató műsorban láthatott részleteket a közönség. tovább »

Nyíregyháza - Kálmán Imre Csárdáskirálynője óta tudjuk, hogy „új műsorhoz új férfi kell” – nos, az új műsor a Móricz Zsigmond Színház hétfőn hivatalosan is megnyitott 2015/16-os évada, az új férfi pedig a teátrum igazgatója, a Tasnádi Csabát váltó Schlanger András. tovább »


Ezek is érdekelhetik