Helyi közélet

2015.09.06. 12:45

Csata, fegyverdörgés, lovagok Kisvárdán

Kisvárda - Színpompás felvonulás, zenés seregszemle, nomád lovas bemutató, korhű harci bemutató, íjászverseny, óriás bábok, háremhölgyek, tűzzsonglőrök, huszárok, mazsorettek. Csak dióhéjban felsorolva is igen népes csapat, akik részesei voltak a kétnapos III. Kisvárdai Szent László Vígasságoknak.

Kisvárda - Színpompás felvonulás, zenés seregszemle, nomád lovas bemutató, korhű harci bemutató, íjászverseny, óriás bábok, háremhölgyek, tűzzsonglőrök, huszárok, mazsorettek. Csak dióhéjban felsorolva is igen népes csapat, akik részesei voltak a kétnapos III. Kisvárdai Szent László Vígasságoknak. Szombaton a mazsorettek bemutatója után a hagyományőrzők érkeztek a főtérre az igricek muzsikájára. A lándzsások alaki bemutatója végén két puska dörrent köszöntve (és a rettentő hangtól megdöbbenve) a közönséget.

A zászlódobálók látványos műsorát követően megkoszorúzták Szent László lovas szobrát, és emlékeztek az 1085-ös csatára. Zárásként a Magyar Honvédség díszelgő százada mutatta meg, milyen könnyedén is lehet alakzatban mozogva a fegyvert pörgetni. Ezt is sortűz zárta, és a vendégek elindultak a várba, ahol beszédekkel, és az egykori csata jeleneteivel folytatták a vígasságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában